Boeken herlezen…

6 december 2015

Boeken herlezen…

Na de Harry Potter reeks, waarvan ik bij elk nieuw boek dat uit kwam alle voorgaande delen opnieuw las, heb ik nooit meer de behoefte gehad om boeken te herlezen. Ik vond het zonde van mijn tijd omdat mijn tbr lijst steeds langer wordt en ik mijn tijd liever aan nieuwe boeken besteed.

Maar nu heb ik naast die lange tbr lijst nog een lijst opgebouwd; een lijst van niet uitgelezen series. Het is een lijst die me enorm irriteert. Boeken waarvan ik helemaal weg was en niet kon wachten tot het vervolg uit kwam zijn op de achtergrond geraakt omdat ik me niet meer genoeg kan herinneren van het verhaal.

Ik heb zo vaak een poging gedaan om bv het 2e deel van de serie Legend van Marie Lu te lezen, maar elke keer was ik gefrustreerd want ik kon me niet eens meer herinneren hoe Day en June er uit zien, laat staan wat hun overkomen is Verraste emoticon .
Aangezien ik nog altijd nieuwsgierig ben naar de afloop van bovenstaande serie besloot ik de sprong te wagen en Legend te herlezen.

Was het zonde van mijn tijd?

Ik zal jullie vertellen, het is goed bevallen.
Dat wil niet zeggen dat ik nu al mijn niet gefinishte series op deze manier weer nieuw leven ga inblazen, maar ik vond het verrassend om te ontdekken hoe leuk ik het vond terwijl ik bang was dat ik het grootste gedeelte van de tijd ongeduldig zou zijn omdat het verhaal zo bekend was. Maar dat was het niet. Sterker nog, ik kon mij werkelijk niets meer herinneren, het was net alsof ik dit boek voor het eerst las. Mijn mond viel een paar keer open in shock want wat er op dat moment gebeurde……echt, het was compleet gewist uit mijn geheugen.

Heeft het herlezen mijn mening over Legend veranderd?

legendOok al was het de 2e keer, ik heb er weer van genoten. Toch zou ik hem dit keer geen 5 sterren geven.
Vier vind ik genoeg en dat komt omdat ik kritischer geworden ben maar ook omdat ik mij irriteerde aan de vele zinnen tussen haakjes. 
Mijn smaak is op dat gebied echt wel veranderd. Geef mij maar een no-nonsense schrijfstijl, recht voor zijn raap, kort maar krachtig.

Mijn originele recensie van Legend kan je hier vinden (het is er één uit de oude doos en veel minder uitgebreid dan tegenwoordig Knipogende emoticon ) en donderdag kunnen jullie lezen wat ik van Prodigy vond.
 
 
 

Herlezen jullie vaak boeken?


Posted in Bookish
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.