Charlaine Harris – Deadlocked

4 augustus 2012

Charlaine Harris – DeadlockedDeadlocked by Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #12
Genre: Adult, Paranormal
Published: mei 2012
Rating: 5 Stars

Het is Vampier politiek zoals gewoonlijk rond de stad van Bon Temps, maar nooit eerder is het zo dicht bij Sookie's hart gekomen . . . Opgegroeid met telepathische gaven realiseerde Sookie Stackhouse zich al vroeg dat er dingen zijn die ze liever niet wil weten. En nu ze volwassen is beseft ze ook dat ze sommige dingen, waarvan ze weet dat ze gebeuren, liever niet wil zien; bijvoorbeeld dat Eric Northman drinkt van een andere vrouw. Een jongere. Ze zou er graag wat over willen zeggen maar ze moet zwijgen want Felipe de Castro, de Vampier Koning van Louisiana (en Arkansas en Nevada), is in de stad. En het is het slechtst mogelijke moment om een menselijk lichaam te vinden in Eric's tuin, vooral het lichaam van de vrouw wier bloed hij net dronk. Nu is het aan Sookie en Bill, de officiële Area Vijf onderzoeker, om de moord op te lossen. Sookie denkt dat, in ieder geval dit keer, het dode meisje niets met haar te maken heeft. Maar ze heeft het mis. Ze heeft een vijand, en één veel slinkser dan ze ooit zou vermoeden, en die is er op uit om Sookie's wereld te laten instorten.

De ena laatste Sookie Stackhouse begint langzaam aan de afsluiting van deze geweldige serie. Tot nu toe heb ik van alle delen enorm genoten; ik vind het elke keer weer spannend wat Sookie nu weer gaat beleven en ik heb enorm veel respect voor de vindingrijkheid van Charlaine Harris die ook in Deadlocked weer naar boven kwam. In dit ena laatste deel wordt de relatie tussen Sookie en Eric steeds stroever door de komst van de Vampire Queen waarmee Eric moet trouwen, er duikt een lichaam op in Eric’s tuin; dat van een meisje waarvan hij even ervoor heeft gedronkern, Sookie’s Fae grootvader neemt Claude mee naar Fae en de achtergebleven Fae in Hooligans worden steeds onrustiger en Sam’s vriendin haat Sookie en vormt een gevaar voor Sookie.  De serie verveelt me nog steeds niet en ik kijk nu al weer uit naar het volgende (en helaas) laatste deel, Dead Ever After, dat in mei 2013 gaat uitkomen.

Kik hier voor mijn review van de andere delen en voor een overzicht van wat er inmiddels vertaald is.

 


Posted in Review
Tags: , , , , , ,

One response to “Charlaine Harris – Deadlocked

 1. Hé Alma,

  Zoals je wel weet ben ik FAN van je blog. Elke dag ff loeren of er weer wat nieuws bij staat.
  Maar je hebt er nog een FAN bij, zij is wel nummer 2 hoor, ik ben nummer 1…………

  Yip Kelly…… ze heeft nu ook een e-reader (sony)gekocht en leest zich behoorlijk klem.

  Madam zat laatst met me mee te kijken op je blog en zei: oooooo ik wil die boeken ook lezen. Ja engels hé Kel….. ja en???? Tuurlijk meid, makkieeeeeeeeeeee…. voor jou. Helaas niet voor mij.

  Ze had gisteren ff een lijstje klaar liggen, welke ze wel wilde lezen. Heb er een paar gevonden, dus ze kan aan de gang.
  Ik natuurlijk balen, want zoals je weet lees ik liever nederlands.

  MSS toch maar op mijn e-reader een proberen?????

  Lees jij maar lekker door, wij volgen jou wel………………………

  Groetjes Hilda en Kelly hihihihi

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.