Chloe Jacobs – Greta and the Goblin King

30 januari 2013

Chloe Jacobs – Greta and the Goblin KingGreta and the Goblin King bySerie: Mylena Chronicles #1
Published: november 2012
Rating: 5 Stars

Terwijl ze probeerde haar broertje te redden uit het vuur van een heks, vier jaar geleden, werd Greta er zelf ingegooid en viel door een portaal naar Mylena, een gevaarlijke wereld waar mensen de vijand zijn en elke Ogre, Ghoul en Goblin een donkere kant heeft die naar buiten komt tijdens de eclips.

Om te overleven heeft Greta haar menselijkheid verborgen en is premiejager geworden. En ze is goed in wat ze doet. Zo goed dat ze de aandacht trekt van Mylena's jonge Goblin King, de donkere, verleidelijke Isaac, die haar dromen binnenvalt en haar wil om te ontsnappen heeft verzwakt.

Maar Greta is niet de enige die op zoek is naar een portaal om uit Mylena te komen. Een eeuwenoud kwaad weet dat zij de sleutel is om het portaal te kunnen openen, en met de volgende zonsverduistering slechts dagen verwijderd, is elk bloeddorstig schepsel in het rijk op zoek naar haar, met inbegrip van Isaac. Als Greta's missie mislukt, zullen zij en de verloren jongens van Mylena sterven. Als ze slaagt, zal geen wereld veilig zijn voor wat haar volgt . . . . .

Greta and the Goblin King is fantastisch, magisch, fantasierijk, spannend en verrassend.
Verrassend omdat het een combinatie is van onze hedendaagse wereld met een fantasie wereld.

Door de cover had ik verwacht dat het zich een paar eeuwen eerder af zou spelen, maar de hoofdpersoon, Greta, komt uit onze tijd en wereld, en is door een heks in Mylena terecht gekomen. De werkwijze van de heks deed me een beetje denken aan Hans en Grietje, wat mede werd versterkt door de naam van de hoofdpersoon. En de lost boys, ja die deden me een denken aan Peter Pan. Maar had het helemaal niks gemeen met die twee beroemde sprookjes.

Mylena is een harde, koude en gevaarlijke wereld met Goblins, Gnomes, Ogres, Faeries, Sprites en nog veel meer vreemde figuren. Het is het spannende avontuur waarop ik gehoopt had en verrassend genoeg heeft het ook een heerlijke romance.
Isaac is net zo swoon worthy als ik gehoopt had en vooral zijn bezitterige en beschermende gedrag deed mijn tenen krullen. En de manier waarop de meeste interacties tussen Greta en Isaac plaats vonden geeft er wat mij betreft nog een extra romantische noot aan.

Het plot is heel origineel en ik bewonder de schrijfster om het fantasierijke element want het heeft een aantal interessante wendingen waardoor het boek nog spannender, en de romance nog intenser wordt.

Helaas heb ik nog niks kunnen vinden over de uitgifte van het volgende deel.
Ik hoop dat het niet te lang gaat duren; ik houd de schrijfster in de gaten!


Posted in Review
Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.