Hallo 2018!

1 januari 2018


Allemaal een heel gezond en gelukkig nieuw jaar toegewenst vanaf deze plek!

Na een welverdiende blogpauze begin ik dit nieuwe jaar weer fris!
En ik trap 2018 af met een terugblik op 2017. Een jaar waarin ik weer ouderwets veel boeken heb gelezen; 135! . Daar had ik niet op gerekend want ik zette mijn doel begin van het jaar op 85. Maar dat overschreed ik op 15 augustus en verhoogde het daarna naar 130, wat ik met vlag en wimpel heb gehaald.

Hieronder wat leuke weetjes over mijn lijst van 2017

Wat vond ik het beste boek van 2017

Eerlijk is eerlijk, ik heb meer dan 1 goed boek gelezen dit jaar. En onder die boeken bevinden zich 2 ontzettend goede series: A Court of Thorns and Roses en Red Winter Trilogy.

Maar als er 1-tje is die er uit springt dan is het dit boek, het boek waar ik nog bijna dagelijks aan terug moet denken: Wild van Adrienne Wilder.
Enorm onder de indruk was ik van dat boek en ik kan hier natuurlijk vertellen waarom, maar aanstaande vrijdag komt de recensie op de blog dus ik zou zeggen: ga die lezen!

Welk boek heeft mij teleurgesteld

Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat dat Unearthly van Laura Thalassa is.
Eigenlijk is dat niet terecht, maar het is haar eigen schuld. Haar eerste serie heeft me gewoon compleet bedorven voor de rest van haar boeken. Die was zooo ongelofelijk goed!.

Dit boek heeft mij aangenaam verrast

Red Winter van Annette Marie. Japanse folklore was niet mijn ding maar Annette wist mij met haar betoverende wereld, magische personages en geweldige schrijfstijl een fan te maken van dit genre.

De mooiste cover vind ik…

Op de valreep heb ik mijn keuze nog veranderd.
In de eerste instantie koos ik voor Red Winter, en nog steeds vind ik die prachtig. Mooi van kleur en hij past helemaal in de sfeer van de serie.
Maar de cover van Magical Compass, het laatste boek dat ik uitlas in 2017, vind ik nog net een tikje mooier. Door het model, de kleuren en de magische uitstraling.

Een paar leuke feitjes die GoodReads voor mij heeft uitgezocht:

Challenge voor 2018

Natuurlijk ga ik de challenge van GoodReads dit jaar ook weer aan en ik start met 100 boeken.
Als het net zo’n goed jaar wordt als 2017 en er weer net zoveel goede boeken gaan verschijnen ga ik dat makkelijk halen!


Posted in Books, Life, Review
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.