Hello March!

3 maart 2016

hello-march-blue-photo

Het is Maart!!
Nog 1 maand en dan is het april, de maand waar ik altijd naar uit kijk zodra de herfst begint.

Maar voor ik vooruit ga kijken eerst even een hele korte terugblik op februari.
Februari was een slechte leesmaand voor mij.
Jullie merken er (nog) niet zo heel veel van want gelukkig heb ik nog wat recensies achter de hand, maar de laatste twee weken heb ik niet tot nauwelijks gelezen. Ik had het nl veel te druk met iets anders…

ripple blanket 4

Meer daarover kun je hier en hier lezen.
Tijdens deze creatieve bezigheid heb ik afleveringen gekeken van de nieuwe TV serie The Shannara Chronicles, The Mortal Instruments en een oudje, Pretty Little Liars.

The Shannara Chronicles, naar de boeken van Terry Brooks, is een ontzettend leuke, kleurrijke en fantasie volle serie met een hele leuke cast. Het gaat over elven en hee, laat dat nou net iets zijn waar ik enorm van houd!
Als ik de blurb van het 1e boek lees vind ik weinig terug van de tv-serie, zelfs de naam van de hoofdpersoon is veranderd (Shea is nu Will) dus als je nieuwsgierig bent geworden kan je beter even naar deze trailer kijken:The Mortal Instruments, tja wat moet ik daar van zeggen. Ik heb al heel veel commentaar over deze serie gelezen en ook ik vind het acteerwerk niet geweldig. En dat van Clary vind ik zelfs super slecht. Of ze nou verdrietig is of super blij, ik zie het verschil niet.
Simon vind ik wel leuk, hij doet het in mijn ogen goed en is nerdy en grappig, maar het aller leukste vind ik Alec, gewoon om naar te kijken……Verlegen emoticon

Vaak heb ik de boeken van Pretty Little Liars voorbij zien komen, maar ik voelde nooit de behoefte om ze te gaan lezen. En ook de TV serie hoefde ik niet zo nodig te zien. Maar toen ik hem op Netflix voorbij zag komen werd ik toch nieuwsgierig en ging een stukje kijken. Dat had ik natuurlijk beter niet kunnen doen….
Ik vind het een ontzettend leuke serie en ook al wordt het soms een beetje langdradig en blijven de dames te lang hangen in hun verdenkingen, je blijft nieuwsgierig genoeg om telkens weer een nieuwe aflevering te willen kijken.

Op het moment dat ik dit schrijf is mijn creatieve project bijna klaar, maar er zit al weer een andere in mijn hoofd dus geen idee wat er van lezen terecht gaat komen de komende week (weken). We zullen zien.

In februari 2012 had ik daar nog geen last van, toen las ik stevig door. Maar door een wintersport break is die lijst ook minder lang dan normaal was voor die tijd.

Wrap up van februari 2012

Bij het zien van het eerste en laatste boek in de lijst maakte mijn hart een sprongetje.
Dat zijn twee ontzettend goede hedendaagse boeken!!

Reason to Breathe is de laatste tijd al vaker onder mijn aandacht geweest want ik heb de serie nog nooit uit gelezen. En nu ik heb ontdekt dat ik met een gerust hart een al gelezen boek opnieuw kan gaan lezen (mijn geheugen is slechter dan ik dacht Knipogende emoticon ) denk ik er steeds vaker over om deze serie af te maken.

Goh, en ik dacht dat ik in die tijd veel meer fantasy/paranormal las dan hedendaags maar dat gaat voor deze lijst zeker niet op.


Posted in Bookish, Life, TV serie, Wrap Up
Tags: , , ,

3 responses to “Hello March!

 1. Ik kijk eigenlijk elk jaar uit naar april, maar dan ben ik ook jarig 😉
  Shannara staat nog op mijn lijstje om te kijken, maar twijfel nog. Het is een fantasy serie en die hebben meestal niet de beste special effects… Maar dat valt dan hopelijk mee als ik je reactie lees?

  • Alma

   Ja wat mij betreft is het echt een aanrader!
   Ze hebben een hele mooie, bijzondere wereld geschetst ; een combinatie van de menselijke wereld en de elven wereld en dat ziet er allemaal heel natuurlijk uit.
   Op de special effects heb ik eigenlijk ook niks aan te merken..
   Ik zou hem gewoon gaan kijken en vind je het niet leuk dan kan je er altijd weer mee stoppen toch? 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.