Kelley Armstrong – The Gathering

4 mei 2012

Kelley Armstrong – The GatheringThe Gathering by Kelley Armstrong
Serie: Darkness Rising #1
Genre: Paranormal, Young Adult
Published: april 2012
Rating: 2 Stars

Mijn voet bleef ergens aan hangen. Ik probeerde hem los te trekken, maar iets klemde zich rond mijn enkel. Ik ging gillend kopje-onder. Mijn mond vulde zich met water toen het meer zich boven mijn hoofd sloot.
Ik vocht, schoppend en om me heen slaand, en graaide naar wat het ook was dat me vasthield. Mijn vingers streken langs iets zachts, en mijn hersens krijsten: Serena!
Maya Delaney woont in het kleine onderzoeksdorpje Salmon Creek en voelt zich sterk verbonden met de natuur. Maar dan beginnen er vreemde dingen voor te vallen in het dorpje. Een jong meisje verdrinkt op mysterieuze wijze in een kalm meer, poema's verschijnen rond Maya's huis en haar beste vriend Daniel voelt zich opeens niet op zijn gemak bij bepaalde mensen en dingen. Een van die mensen is Rafe, de nieuwe bad boy van het dorp, die wel heel geïnteresseerd is in een specifiek detail van Maya: haar tatoeage in de vorm van een pootafdruk . . .

Ik ben niet zo onder de indruk van The Gathering. Het kwam maar langzaam op gang met in het begin een hele hoop informatie en weinig tot geen dialogen en interacties met andere personen. En ook al werd het later beter, het kreeg me niet echt te pakken en ik voelde weinig tot geen connectie met de personen in dit verhaal.
Het enige wat ik leuk vond en me aan het lachen kreeg waren de humoristische interacties van Maya met haar vader. De vreemde dingen die gebeurden werden voor mijn gevoel te snel en makkelijk geaccepteerd. Ik heb het boek uit gelezen maar zoals het er nu naar uit ziet zal ik niet aan het 2e deel beginnen dat onlangs uitgekomen is.


Posted in Review
Tags: , , , ,

2 responses to “Kelley Armstrong – The Gathering

  1. Anoniem

    Bedankt voor de review! Ik heb de hieraan voorafgaande Darkest Powers trilogie gelezen en die was net op het randje voor mij. Op het randje van, te eng (I know, ik ben een watje). Dat met die geesten en de doden tot leven wekken vond ik gewoon echt creepy! Toch kreeg het verhaal me in zijn greep en daarom heb ik ook the Gathering besteld. Maar durfde er steeds niet aan te beginnen… Na jouw review denk ik dat het wel mee zal vallen met het enge dus ga toch een poging wagen.
    Ga zo door!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.