Marie Lu – Legend

7 mei 2012

Marie Lu – LegendLegend bySerie: Legend #1
Published: november 2011
Rating: 5 Stars

Wat ooit het westen van de Verenigde Staten was is nu de thuisbasis van de Republiek, een land voortdurend in oorlog met zijn buren. June, geboren in een elite-familie in een van de rijkste wijken van de Republiek, is vijftien, het wonderkind en wordt klaargestoomd voor succes in de hoogste militaire kringen van de Republiek. Day, geboren in de sloppenwijken is vijftien en 's lands meest gezochte crimineel. Maar zijn motieven zijn misschien niet zo slecht als ze lijken.

Afkomstig uit twee totaal verschillende werelden is er geen reden waarom June en Day's pad zal kruisen, tot de dag dat June's broer, Metias, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. Gevangen in het ultieme kat en muis spel bevind Day zich in een race om zijn familie te redden terwijl June Metias zijn dood wil wreken.

Maar de twee ontdekken de schokkende waarheid van wat hen werkelijk samen bracht en de sinistere maatregelen die hun land neemt om de geheimen te bewaren.

Legend speelt zich af in een toekomstig Los Angeles dat geplaagd wordt door vlagen van de pest. Het is een harde wereld waarin de grens tussen rijk en arm zeer duidelijk is. De inwoners van het rijke gedeelte van de stad hebben elektriciteit, goed te eten en krijgen jaarlijks een inenting tegen de pest. De armen moeten het zonder elektriciteit en medicijnen stellen en het is elke dag weer een verrassing of ze die dag eten kunnen vinden of niet.

June en Day zijn de hoofdpersonen van het verhaal en hebben meer met elkaar gemeen dan ze zo op het eerste gezicht denken.  Het wordt vanuit beider oogpunt verteld en allebei zijn het leuke, intelligente en sterke karakters.

Legend is absoluut een topper in de hele dystopian rage die op dit moment plaats vind. Het zit vol actie, romantiek, heeft een paar zeer verdrietige momenten en houd je van het begin tot het einde aan het boek gekluisterd.
Deel 2 komt in Januari 2013 uit en gaat Prodigy heten.


Posted in Review
Tags: , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.