NMCoT #24

20 november 2015

In september heb ik voor het laatst een NMCoT geplaatst en ik ben blij dat het zo lang geduurd heeft. Helaas verbreekt onderstaand boek nu de stilte in deze tag.
Hij kreeg zijn 2e kans maar ook dit keer kon ik het niet opbrengen hem uit te lezen.
Waarom?
Dat vertel ik hieronder.

Not My Cup of Tea

The FalconerTitel: The Falconer
Auteur: Elizabeth May
Serie: The Falconer #1
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: september 2013

add to goodreads

She’s a stunner.
Edinburgh, 1844. Eighteen-year-old Lady Aileana Kameron, the only daughter of the Marquess of Douglas, has everything a girl could dream of: brains, charm, wealth, a title—and drop-dead beauty.

She’s a liar.
But Aileana only looks the part of an aristocratic young lady. she’s leading a double life: She has a rare ability to sense the sìthíchean—the faery race obsessed with slaughtering humans—and, with the aid of a mysterious mentor, has spent the year since her mother died learning how to kill them.

She’s a murderer.
Now Aileana is dedicated to slaying the fae before they take innocent lives. With her knack for inventing ingenious tools and weapons—from flying machines to detonators to lightning pistols—ruthless Aileana has one goal: Destroy the faery who destroyed her mother.

She’s a Falconer.
The last in a line of female warriors born with a gift for hunting and killing the fae, Aileana is the sole hope of preventing a powerful faery population from massacring all of humanity. Suddenly, her quest is a lot more complicated. She still longs to avenge her mother’s murder—but she’ll have to save the world first.

‣ Not My Cup of Tea omdat:

Op haar blog schreef IrisjeX een super enthousiaste recensie van dit boek, een boek waarin ik ooit net zo enthousiast was begonnen maar nooit uitgelezen heb. Door haar recensie kreeg ik ineens de kriebels en wilde het toch nog een keer weer proberen; het was destijds misschien niet het juiste moment.

Maar al snel nadat ik begonnen was wist ik weer waarom ik hem niet leuk vond. Nou, eigenlijk zeg ik dat niet goed. Ik vond hem wel leuk, maar ik vind het historische taal gebruik niet leuk en hoe verder ik kwam, hoe irritanter ik het vond worden.
Het is één van de redenen waarom ik bijvoorbeeld nooit een historische roman lees.

Ooo maar wat baal ik er van zeg want het lijkt me zo’n geweldig verhaal. Ik houd van Faeries maar ook van steampunk en een combi ervan kan alleen maar super spannend zijn.
Helaas heb ik het na een tijdje toch op moeten geven en dat is waarom hij in Not My Cup of Tea terecht is gekomen.

 

Not My Cup of Tea is een tag waarin ik boeken in de spotlight zet die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen, nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn ‘nog te lezen’ lijst verschrikkelijk lang is.

Deze tag is niet bedoelt om jullie ervan te overtuigen dat je deze boeken niet moet gaan lezen, zeker niet, want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.


Posted in NMCoT
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.