NMCoT #25

27 november 2015

Goh, weken heb ik geen materiaal gehad voor de NMCoT tag en nu heb ik ineens de tweede op rij. Erg jammer dat ik weer een negatieve recensie moet schrijven en het is niet dat ik het niet geprobeerd heb; 102 bladzijden heb ik maar liefst gelezen voor ik het opgegeven heb.
Hieronder vertel ik waarom ik dit boek niet leuk genoeg vond om uit te lezen.

Not My Cup of Tea

The BindingTitel: The Binding
Auteur: L. Filloon
Serie: The Velesi Trilogy #1
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: december 2011

add to goodreads

Two nights after her eighteenth birthday, Lily is attacked while out jogging, but is saved by Tharin Lunar, a Sidhe prince. When she discovers that her attacker is her own brother, Lucas, who disappeared four years ago, Lily refuses to believe that her brother would truly hurt her and becomes determined to find Lucas and bring him home. Lily finds that Lucas’ disappearance is somehow tied to Tharin; so when he informs her that she is his betrothed and must return with him to Velesi, fulfill a treaty between their families and unite the two strongest clans through their marriage, Lily agrees. However, she’s not going to Velesi for a wedding, but to bring home her only family, Lucas.

On their journey to the borders of Velesi, the realm of the Thirteen Clans, they’re pursued by a Sidhe assassin group call the Ange, meet with an ogre crime lord that ends badly, deal with a sleazy troll motel manager, and when they discover that there’s a bounty on their heads, they must keep one step ahead of every assassin, bounty hunter and low-life criminal in Velesi.

Protecting Lily has become the biggest challenge of Tharin’s life. Lucky for him he has help in the form of his twin brother, Tolan, Lily’s best friend Julia and his three bodyguard cousins.

‣ Not My Cup of Tea omdat:

Ik had dit boek uitgekozen omdat hij over de Fae gaat en een sterren waardering van 4.12 heeft op Goodreads. Meestal komt dat wel redelijk in de buurt van wat ik zelf zou geven maar dit keer heb ik toch helemaal mis gegrepen. En het begon zo goed!

Eindelijk een mannelijke hoofdpersoon die niet gelijk onder de indruk is van de vrouwelijke hoofdpersoon. Nee, Sidhe prins Tharin houd van iemand anders en is vertwijfeld over de weg die hij in moet slaan; trouwen met half mens/half Sidhe Lily. Een verdrag dat gesloten is al voor de geboorte van Lily en die de banden tussen de verschillende Fae clans moet versterken.

Het was een ontzettend fris begin en ik zag een verhaal voor me dat vol zat met onderlinge strijd tussen de hoofdpersonen; meer een haat dan liefde verhouding zeg maar.
Helaas was dat van korte duur. Al vrij snel krijgt Thalin ineens bezitterige gevoelens, kan alleen nog maar aan Lily denken en vergeet degene waarvan hij zei te houden. WTF??
En Lily kan ineens ook aan niets en niemand anders denken dan Thalin.

En wat te denken van het volgende: de broer van Thalin, Tolan, moet de beste vriendin van Lily ophalen. Wanneer wij ze voor het eerst samen meemaken vechten ze als kat en hond om elkaar vervolgens te kussen en ineens verliefd te zijn. Niet te geloven Verraste emoticon Quote van Lily:

He French-kissed you? Oh my God, Julia! Our first French-kiss and where was I?

We praten hier over 2 18-jarigen maar wat een ongelofelijk kinderachtige meiden. En voor mijn gevoel werd het alsmaar kinderachtiger en draaide het alleen maar om ‘wat zal Tharin van mij denken’, ‘o jee ik voel me tot hem aangetrokken’ bla bla bla.

Erg jammer want de blurb klonk veelbelovend en het verhaal had zeker potentie.
Maar omdat er teveel woorden vuil gemaakt werden aan gevoelens en kinderachtig gedrag en te weinig aandacht en tijd werd besteed aan de wereldopbouw en de verhaallijn was ik er na een tijdje verschrikkelijk zat van. En de schrijfstijl was ook niet om over naar huis te schrijven; de pov wisselen, maar bij elke wisseling gaan we weer een stukje terug en zien we een eerdere scene vanuit het oogpunt van de ander. Dat is heel erg verwarrend en komt de snelheid van het verhaal niet ten goede. En ze hadden ook een spellingscontrole moeten doen want het heeft te veel fouten.

Not My Cup of Tea is een tag waarin ik boeken in de spotlight zet die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen, nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn ‘nog te lezen’ lijst met de dag langer wordt.

Deze tag is niet bedoelt om jullie ervan te overtuigen dat je deze boeken niet moet gaan lezen, zeker niet want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.


Posted in NMCoT
Tags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.