NMCoT #26

22 januari 2016

De eerste NMCoT van het nieuwe jaar.
Het zou mooi zijn als het bij deze blijft maar ik weet bijna zeker dat dat niet gaat lukken. Er zijn nl nog een paar boeken die op de nominatie staan, maar die wil ik eerst nog een kans geven voor ze definitief van mijn radar verdwijnen.

Not My Cup of Tea

The 5th Wave
Titel: The 5th Wave
Auteur: Rick Yancey
Serie: The 5th Wave
Genre: Young Adult, Science Fiction
Published: mei 2013

add to goodreads

After the 1st wave, only darkness remains. After the 2nd, only the lucky escape. And after the 3rd, only the unlucky survive. After the 4th wave, only one rule applies: trust no one.

Now, it’s the dawn of the 5th wave, and on a lonely stretch of highway, Cassie runs from Them. The beings who only look human, who roam the countryside killing anyone they see. Who have scattered Earth’s last survivors. To stay alone is to stay alive, Cassie believes, until she meets Evan Walker. Beguiling and mysterious, Evan Walker may be Cassie’s only hope for rescuing her brother–or even saving herself. But Cassie must choose: between trust and despair, between defiance and surrender, between life and death. To give up or to get up.

Not My Cup of Tea omdat:

Het is raar, maar elke keer als ik dit boek op een blog/website voorbij zag komen besteedde ik er weinig tot geen aandacht aan.
Ik vraag mij zelfs af of ik de blurb ooit bewust gelezen heb.
Maar waarom?

Misschien omdat het door een man geschreven is?
Dat zou een rol kunnen spelen alhoewel ik een paar geweldige series, geschreven door mannen, ken.
Denk aan Percy Jackson van Rick Riordan, Tomorrow When The War Began van John Marsden of Ashfall van Mike Mullin.
Ik discrimineer ze een beetje omdat mannelijke auteurs vaak minder feeling hebben voor romantiek, het is houteriger en minder…tja…romantisch. Daarentegen zijn ze wel geweldig sterk in actie scenes, daarin durven ze vaak nog wat verder te gaan dan vrouwelijke auteurs.

Of misschien komt het omdat het een Sience Fiction is, mijn minst favoriete genre.
Ik heb werkelijk geen idee, maar toen ik de trailer van de film zag……wow, toen wist ik: dat boek moet ik lezen!

En zo begon ik aan The 5th Wave, maar hield er ook net zo snel weer mee op want de schrijfstijl… nee dat was het niet. Maar ik geef me natuurlijk niet zomaar gewonnen want ik wilde hem heeeeeel graag lezen, dus begon ik de 2e keer met frisse moed, kwam een stukje verder, maar ook die keer moest ik het opgeven.
Drie keer is scheepsrecht zou je denken maar uiteindelijk ben ik bij hoofdstuk 12 gestrand. En nu is het definitief; dit is geen boek voor mij.

Oh, aan het plot lag het niet, ik denk dat ik dit een leuk boek zou hebben gevonden, als de schrijfstijl beter was geweest.
Ik werd er verschrikkelijk moe en ongeduldig van. Het is langdradig, springt van de hak op de tak en de schrijver maakt soms hele ingewikkelde, lange zinnen.
Omdat ik toch heel veel enthousiaste reacties voorbij heb zien komen en hij op Goodreads 4.17 scoort begon ik even aan mijzelf te twijfelen, maar gelukkig waren er ook recensies met daarin dezelfde ‘klacht’.

Het is verschrikkelijk jammer dat het niet is wat ik gehoopt had, maar ik troost mij met de gedachte dat ik het verhaal zal leren kennen via de film.

 

Not My Cup of Tea (NMCoT) is een tag waarin ik boeken in de spotlight zet die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen, nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn ‘nog te lezen’ lijst met de dag langer wordt.

Deze tag is niet bedoelt om jullie ervan te overtuigen dat je deze boeken niet moet gaan lezen, zeker niet want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.


Posted in NMCoT
Tags:

One response to “NMCoT #26

  1. Ah mannelijke schrijvers, daar zit ik ook vaak mee! Ik pak ze eigenlijk nooit uit mezelf op, alleen als ik al tig lovende recensies heb gelezen. Dan nog wordt ik meestal teleurgesteld, want hoewel de actiescènes zeer goed beschreven zijn, is de romantiek, zoals je al aangaf, meestal afwezig of platonisch van aard. Iets wat ik toch wel belangrijk vind in mijn boeken 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.