NMCoT #27

15 april 2016

Het is even geleden dat ik een NMCoT heb geschreven.
Dat wil helaas niet zeggen dat dit het enige boek is dat not my cup of tea was de afgelopen tijd, maar het is er wel eentje waar ik heel lang op heb gewacht, één die ontzettend hoge ogen scoort op Goodreads en ééntje die mij even enorm aan mijzelf deed twijfelen.

Not My Cup of Tea

the winners curseTitel: The Winner’s Curse
Auteur: Mari Rutkoski
Serie: The Winner’s Trilogy #1
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: maart 2014

add to goodreads

Winning what you want may cost you everything you love…

As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, seventeen-year-old Kestrel has two choices: she can join the military or get married. But Kestrel has other intentions.

One day, she is startled to find a kindred spirit in a young slave up for auction. Arin’s eyes seem to defy everything and everyone. Following her instinct, Kestrel buys him—with unexpected consequences. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin.

But he, too, has a secret, and Kestrel quickly learns that the price she paid for a fellow human is much higher than she ever could have imagined.

Set in a richly imagined new world, The Winner’s Curse by Marie Rutkoski is a story of deadly games where everything is at stake, and the gamble is whether you will keep your head or lose your heart.

Not My Cup of Tea omdat:

Diep teleurgesteld, dat is hoe ik mij voel.
Ik keek er naar uit om dit boek, deze serie, te gaan lezen en na het verschijnen van het laatste deel zag ik mijn kans schoon.
Vol verwachting begon ik aan het verhaal van Kestrel, dochter van een Generaal en Arin, een Herrani slaaf.
Ik zag in gedachten een o zo romantisch verhaal voor mij en dat dat in het begin van het boek nog niet op gang kwam was niet erg, dat moet groeien, maar het was zooooo verschrikkelijk saai dat ik na een tijdje echt niet meer verder kon, ik viel er zowat bij in slaap.

Naast romantiek verwachtte ik nl veel meer spanning en een kick-ass heldin want tja, niet iedereen koopt zomaar een slaaf toch??
Maar Kestrel blijkt een musicus te zijn, niks mis mee natuurlijk, maar ze heeft helemaal niets met de gevechtstrainingen die ze van haar vader moet volgen en wapens vind ze ook niks, kortom geen hoofdpersoon naar mijn smaak.
Haar reacties en de dingen die ze deed vond ik vreemd en onnatuurlijk en ook Arin was geen personage naar mijn smaak alhoewel ik het idee had dat ik hem al veel beter kende dan Kestrel en zijn rol vond ik ook veel duidelijker.

Door mijn besluit om het bijltje er bij neer te gooien voelde ik mij wel een beetje ongemakkelijk.
Ligt het aan mij?? Ben ik dan zo raar?? Het boek is tenslotte bejubeld door duizenden mensen.
Ik kon het niet laten om op GR te kijken of ik de enige ben die er zo over denkt maar gelukkig niet, phew Emoticon met brede lach Met mij zijn er nog 900 mensen die het ook niks vonden en iemand zei dat ze bij blz 50 gestopt zou zijn als het boek niet zo bejubeld was, het punt waarop ik dus wel gestopt ben. Ik voel me dus niet meer zo alleen in mijn besluit Knipogende emoticon .

 

Not My Cup of Tea is een tag waarin ik boeken in de spotlight zet die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen, nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn ‘nog te lezen’ lijst met de dag langer wordt.

Deze tag is niet bedoelt om jullie ervan te overtuigen dat je deze boeken niet moet gaan lezen, zeker niet want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.


Posted in NMCoT
Tags:

One response to “NMCoT #27

  1. Leuke tag! Ik heb zelf eigenlijk nog geen boek ongelezen in de kast gezet nadat ik er wel al aan begonnen was (natuurlijk wel waar ik minder makkelijk doorheen kwam, maar wel altijd uitgelezen). Als de hoofdpersoon/personen je echter zo tegenstaan, kan ik me voorstellen dat je het snel opgeeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.