NMCoT #30

8 juli 2016

De 30e Not My Cup of Tea alweer. En van deze 30ste teleurstelling baal ik net zo erg als dat ik het van de 1e deed. Maar ik kan me er wel steeds vaker en sneller bij neerleggen. Er zijn teveel goede boeken om er te lang bij stil te blijven staan. En je kunt gewoon niet alles leuk vinden Bedroefde emoticon

Not My Cup of Tea

22718738Titel: Becoming Jinn
Auteur: Lori Goldstein
Serie: Becoming Jinn #1
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: april 2015

add to goodreads

Forget everything you thought you knew about genies!

Azra has just turned sixteen, and overnight her body lengthens, her olive skin deepens, and her eyes glisten gold thanks to the brand-new silver bangle that locks around her wrist. As she always knew it would, her Jinn ancestry brings not just magical powers but the reality of a life of servitude, as her wish granting is controlled by a remote ruling class of Jinn known as the Afrit.

To the humans she lives among, she’s just the girl working at the snack bar at the beach, navigating the fryer and her first crush. But behind closed doors, she’s learning how to harness her powers and fulfill the obligations of her destiny.

Mentored by her mother and her Zar “sisters”, Azra discovers she may not be quite like the rest of her circle of female Jinn . . . and that her powers could endanger them all. As Azra uncovers the darker world of becoming Jinn, she realizes when genies and wishes are involved, there’s always a trick

Not My Cup of Tea omdat:

As You Wish is één van de eerste boeken die ik las over een Jinn.
Het was een erg leuk boek en daar moest ik aan terug denken toen ik de titel van deze zag. Dat is de reden waarom Becoming Jinn op mijn tbr lijst terecht kwam.
Met het uitkomen van het 2e boek in de serie ontdekte ik dat het een duologie is en dat deed mij besluiten deel 1 gelijk te gaan lezen.

Het begon veelbelovend

Azra die wakker wordt en ziet dat haar lichaam compleet veranderd is doordat ze nu officieel Jinn geworden is.
Ondanks dat ze geen Jinn wil zijn is ze wel nieuwsgierig naar de magie die ze daarmee verworven heeft en haar moeder leert haar diverse dingen waaronder appen, het magisch reizen van de ene naar de andere plek. Tot dan is het nog best een interessant en leuk verhaal.

Zeurfestijn

Maar dan komen de Jinn ‘sisters’ opdraven en veranderd het feest in een zeurfestijn.
Azra wil haar Jinn sisters niet op haar verjaardag omdat ze liever human wil zijn dan Jinn. Ze heeft haar sisters daarom jaren links laten liggen. Maar nu zeurt ze ineens dat ze niet betrokken was bij wat ze hebben gedaan. Dat ze niet wist dat één van hen graag kleding maakt op de human manier etc. etc. Acht hoofdstukken lang vieren we haar verjaardag en horen we waarom ze geen Jinn wil zijn.
Het was zo verschrikkelijk saai, ik kon er geen geduld meer voor opbrengen.

 

Not My Cup of Tea is een tag waarin ik boeken in de spotlight zet die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen, nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn ‘nog te lezen’ lijst met de dag langer wordt.

Deze tag is niet bedoelt om jullie ervan te overtuigen dat je deze boeken niet moet gaan lezen, zeker niet want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.


Posted in NMCoT
Tags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.