Simone Elkeles – Wild Cards

14 november 2013

Simone Elkeles – Wild CardsWild Cards by Simone Elkeles
Serie: Wild Cards #1
Genre: Contemporary, Young Adult
Published: oktober2013
Rating: 4 Stars

After getting kicked out of boarding school, bad boy Derek Fitzpatrick has no choice but to live with his ditzy stepmother while his military dad is deployed. Things quickly go from bad to worse when he finds out she plans to move them back to her childhood home in Illinois. Derek’s counting the days before he can be on his own, and the last thing he needs is to get involved with someone else’s family drama.

Ashtyn Parker knows one thing for certain, people you care about leave without a backward glance. A football scholarship would finally give her the chance to leave. So she pours everything into winning a state championship, until her boyfriend and star quarterback betrays them all by joining their rival team. Ashtyn needs a new game plan, but it requires trusting Derek, someone she barely knows, someone born to break the rules. Is she willing to put her heart on the line to try and win it all?

Tot nu toe heb ik alle boeken die ik van Simone Elkeles gelezen heb, de 3-delige serie Perfect Chemistry (klik hier voor de reviews: 1, 2 & 3) en de 2-delige serie Leaving Paradise, 5 sterren gegeven.
Ik keek er dan ook enorm naar uit om met deze nieuwe serie te beginnen.
En of het komt doordat ik nu meer New Adult lees dan Young Adult weet ik niet, maar ik voelde niet die tenenkrullende romantiek die ik in de voorgaande serie’s wel vond.
Het verhaal zat zeker goed in elkaar en was origineel genoeg, maar ik miste net dat beetje extra.
Het heeft een stel leuke personages: Ashtyn is een stoere meid, niet op haar mondje gevallen en football player in een jongens team. Derek, de jongen met een chip op zijn schouder maar het hart op de goede plaats. De team-genoten van Ashtyn, Jet, Victor en Trey die vast hun eigen boek krijgen in deze serie. Brandi, de stiefmoeder van Derek en de grootmoeder van Derek.
Ik heb dit boek zeker met plezier gelezen maar wat mij betreft miste het dus iets.
Dat neemt niet weg dat ik uit kijk naar de volgende in de serie waarvan nog niet bekend is wanneer die uit gaat komen en over wie die gaat.

 


Posted in Review
Tags: , , ,

2 responses to “Simone Elkeles – Wild Cards

  1. Perfect Chemistry blijft nog altijd mijn absolute favoriet. Intussen heb ik al zoveel andere boeken gelezen, maar ik heb nog steeds geen enkel boek gevonden waar ik jaren later nog steeds aan terugdenk. Ik denk van het boek binnenkort zelfs nog eens te lezen. Ik vind het wel nog steeds erg jammer dat het laatste deel van de trilogie niet in het Nederlands verschenen is.

  2. Perfect Chemistry vond ik ook de beste uit de serie en het is ook nog altijd één van mijn favoriete boeken. En dat Chain Reaction nog steeds niet vertaald is kan ik niet begrijpen. Als je toch met een serie begint te vertalen vertaal je ze toch allemaal??
    Dát is dus de reden waarom ik de boeken in het engels ben gaan lezen, je kunt er niks van op aan of ze ze wel of niet gaan vertalen.
    Het meest rare voorbeeld vind ik nog altijd de serie Sookie Stackhouse. Inmiddels zijn de 1e 3 delen ook vertaald maar in het begin hadden ze alleen deel 4 of 5 vertaald in het Nederlands. Slaat nergens op want het is een vervolg serie waar je niet zomaar middenin kunt beginnen.
    Maar ik zou het in de gaten blijven houden, wie weet vertalen ze Chain Reaction ooit nog wel.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.