TTT – 10 adembenemende boeken

9 juli 2015

TTT – 10 adembenemende boeken

 
 

Elke week host Emmy van Zon en Maan de Top Ten on Thursday (TTT).
Nou lees ik Emmy’s blog regelmatig en kwam die top 10 dus elke week weer tegen, maar ik had er nooit bij stil gestaan om zelf ook mee te doen.
Vanaf nu ga ik daar verandering in brengen.

 
 
 
 
 
Deze week:

Top 10 van boeken die mij tijdens het lezen de adem benamen

 1. A Court of Thorns and Roses door Sarah J. Maas
 2. De prachtige, kleurrijke maar zeer gevaarlijke wereld van de Fae beneemt me elke keer weer de adem en dit was een fantastisch boek in dat genre.

 3. Red Hill door Jamie McGuire
 4. Een geweldige Zombie novel die de pov’s weergeeft van 3 verschillende mensen en Jamie McGuire weet op zeer ingenieuze wijze hun lot tijdens het verhaal met elkaar te verweven.

 5. Nothing Left To Lose door Kirsty Moseley
 6. Het eerste boek dat ik las op Wattpad, voorheen had ik er nog nooit van gehoord, en het was meteen een goede introductie want dit boek heeft me toen echt de adem benomen.

 7. Sunrise door Mike Mullin
 8. Ik ga natuurlijk niet vertellen wat mij ademloos maakte, maar dit citaat uit mijn recensie geeft mijn gevoelens van dat moment heel goed weer:

  …er was een moment dat ik even helemaal ontdaan was en vol ongeloof voor me uit heb zitten staren. Ik verwachtte dat de personages op spectaculaire wijze gered zouden worden maar wat er gebeurt is te verschrikkelijk voor woorden…

 9. The Sweet Far Thing door Libba Bray
 10. De manier waarop dit boek afloopt benam me de adem en niet in goede zin. Ik weet nog heel goed dat ik na het vreselijke moment eerst niet verder kon lezen maar slikkend en snotterend het gebeurde moest verwerken. En als ik er aan denk krijg ik nog altijd een brok in mijn keel.

 11. Penryn and the End of Days door Susan Ee
 12. In dit geval geldt het voor de hele serie: adembenemend! (van het laatste boek volgt maandag de recensie)

 13. The Hunger Games door Suzanne Collins
 14. Van dit boek is het het moment waarop ik pas volledig besefte wat The Hunger Games precies inhielden, wat een schok!

 15. Try door Ella Frank
 16. Het is het eerste M/M boek dat ik heb gelezen en het was een adembenemend emotioneel boek door de innerlijke strijd die beide mannen voeren.

 17. Taking Chances door Molly McAcams
 18. Dit was een ongelofelijke rollercoaster ride aan emoties en door dit geweldige boek had Molly er gelijk een fan bij!

 19. Breathe door Abbi Glines
 20. Natuurlijk mag Abbi Glines niet ontbreken op deze lijst. Mijn review van dit boek, het eerste boek dat ik van haar las, zegt denk ik wel genoeg.

 
Dit is mijn top tien maar ik kan er net zo makkelijk een top 25 van maken want het was een lange, lange lijst waaruit ik kon kiezen. Uit die vele boeken is deze willekeurige lijst gerold.
 


Posted in TTT
Tags:

2 responses to “TTT – 10 adembenemende boeken

 1. Wat leuk om te zien dat jij heel andere boeken hebt gekozen dan ik! Ik ben nog heel benieuwd naar de boeken van Abbi Glines en A court of Thorns and Roses!

  • Alma

   Ja Abbi’s boeken moet je echt gaan lezen, die zijn geweldig! En A Court of Thorns and Roses is een absolute aanrader!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.