TTT – Top 10 boeken waarin je niet durft te beginnen

17 september 2015

Toen ik deze tag zag dacht ik: die hoef ik niet in te vullen want ik durf overal wel in te beginnen.
Maar bij nader inzien blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn…..

angst

Mijn top 10  3 van boeken waarin ik niet durf te beginnen

 1. Dikke boeken. 
  Er was een tijd dat een boek niet dik genoeg kon zijn.
  Ik draaide mijn hand niet om voor 5, 6 of zelfs 700 bladzijden. Die tijd is geweest want ik zie er elke keer heel erg tegenop om in zo’n dikke pil te beginnen.
 2.  

 3. Boeken met meer dan 2 point of views. 
  2 Pov’s vind ik leuk, vooral als het een romance is en we zowel van de mannelijke als vrouwelijke hoofdpersoon de kant van het verhaal kunnen lezen. Maar 3 of meer, dat haalt de snelheid uit het verhaal en daar wordt ik ongeduldig van.
 4.  

 5. Series. 
  Nou zul je zeggen series…, maar je leest juist heel veel series?!
  Ja dat klopt, maar voordat ik aan een serie begin kijk ik altijd even  of hij al compleet of bijna compleet is, wanneer het eerste boek verschenen is, hoeveel tijd er tussen 1 en 2 zat en of er al bekend is wanneer het laatste deel verschijnt.
  In het begin deed ik dat helemaal niet, ik las alles wat los en vast zat, maar er zijn auteurs die je zo verschrikkelijk lang op een volgend boek laten wachten, dat is gewoon niet leuk meer. Een jaar vind ik al lang maar daar kan ik mee leven, creativiteit heeft zijn tijd nodig 😉 , maar als het veel langer is…
  Een aantal series die ik ontzettend leuk vond maar waarbij het wachten op het volgende boek al meer dan 2 jaar! duurt:
   
  Angeline Kace – Vampire Born. Ze liet ons aan het einde van deel 2 zitten met een enorme cliffhanger maar laat niets meer van zich horen, ze heeft zelfs haar website verwijderd.
  Veronica Wollf – The Watchers. Sinds augustus 2013 wacht ik al op deel 5 maar we horen of lezen niets meer van de auteur.
  Julie Kagawa – The Iron Fey: Call of the Forgotten. Op het laatste deel van deze serie wacht ik al bijna 2 jaar en ondertussen schrijft ze andere boeken. Gelukkig is wel bekend wanneer dit boek uit komt en dat duurt nu niet zo lang meer, maar dat neemt niet weg dat ik er van baal en ik niet zomaar weer in een boek van haar begin zonder dat ik weet wanneer de rest verschijnt ook al is ze 1 van mijn favoriete auteurs.
  Jus Accardo – Denazen. Wacht ik ook al 2 jaar op en ondertussen schrijft ook zij andere boeken en verteld niks over volgende delen van de serie.
   
  Dit is maar een kleine greep uit de vele auteurs die zich schuldig maken aan dergelijke acties en daardoor raak ik mijn vertrouwen in auteurs een beetje kwijt. Het is één van de redenen waarom ik steeds vaker kies voor het lezen van een complete serie.

 
Het is wel duidelijk, mijn angst is niet zo groot 😉 want het zijn er maar 3, maar toch meer dan ik zelf verwacht had…


Posted in TTT
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.