TTT – Top 10 van boekverfilmingen

8 oktober 2015

Ik houd van films, maar ik lees nog liever dus kijk ik niet zo veel meer als ik in het verleden wel eens gedaan heb. Maar voor een boekverfilming wil ik nog wel eens tijd vrij maken, vooral als het er één is die ik gelezen heb.

Natuurlijk vind ik het het leukst als de film gelijk is aan het boek, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat dat niet haalbaar is.
In een boek kan je veel meer kwijt dan op het witte doek en de gedachten van een hoofdpersoon zijn natuurlijk niet te filmen.
Ik kan er dan ook vrij goed doorheen prikken en ben vaak veel nieuwsgieriger naar hoe ze fantasy figuren hebben vertaald naar het scherm; denk bv aan de dementors in Harry Potter. Ik ben er dan vooral nieuwsgierig naar of ze er uit zien zoals ik me voorgesteld had.

Van de meeste films hieronder heb ik het boek gelezen en als je over de afbeelding gaat kun je lezen wat ik van de film vond.
De recensies van de boeken kun je vinden via de link hierboven.

mijn top 10 12 van boekverfilmingen

[hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/IANF.jpg” alt=”alt text for the image”]Hij was niet super goed maar wat mij betreft toch een redelijk geslaagde verfilming.
De Mogadorians voldeden helemaal aan mijn verwachting![/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/TMI.jpg” alt=”alt text for the image”]Wat baalde ik toen de cast voor deze film bekend werd gemaakt. Ik had Alex Pettyfer graag in de rol van Jace gezien maar het mocht helaas niet zo zijn. Toch heeft Jamie Bower het niet slecht gedaan als Jace. Jammer dat het bij deze film blijft, maar in plaats daarvan verschijnt er een TV serie. Ik ben er heel benieuwd naar.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/TWTWB.jpg” alt=”alt text for the image”]Dit vond ik een gave film en hij kwam heel dicht in de buurt van het boek. ‘Tuurlijk hebben we niet alles wat gebeurt op het witte doek terug gezien, dat is onmogelijk want er gebeurde zo ontzettend veel in dit boek,  maar wat we te zien kregen ….. top![/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2012/09/bcrea-203×300.jpg” alt=”alt text for the image”]Heel lang geleden heb ik het eerste deel van deze serie gelezen maar ik weet nog dat ik het een leuk boek vond. Ook al ben ik nooit verder gekomen dan deel 1, ik wilde de film wel graag zien en jeetje, wat was dat een misser zeg. Ik vond hem werkelijk waar verschrikkelijk. De acteurs, de afschuwelijk overdreven accenten, de setting. Na 20 minuten kon ik het niet langer aanzien.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2013/05/MV5BMTQ4MjY2MjMzOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDUxNzIwOQ@@._V1_SX214_-203×300.jpg” alt=”alt text for the image”]Nou smokkel ik een beetje want het boek heb ik (nog) niet gelezen. Ik kan dus niet vertellen of het het boek wel of niet benaderd, alleen maar dat ik het een ontzettend leuke, humoristische film vond met een ontzettend leuke kijk op zombies.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/HP.jpg” alt=”alt text for the image”]Natuurlijk mag deze reeks niet ontbreken. Ik vond ze niet allemaal even leuk, maar over het geheel genomen vind ik dat de makers er iets moois van hebben weten te maken. Het enige wat ik echt ontzettend jammer vond is dat we de eerste Albus Perkamentus moesten missen. Dat was voor mij de AP.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/Beastly.jpg” alt=”alt text for the image”]Hierin heeft Alex Pettyfer wel de hoofdrol maar is hij niet op zijn knapst 😉
Ik vind de verfilming persoonlijk leuker dan het boek, juist omdat ze van het ‘beast’ geen wolf hebben gemaakt maar een gruwelijk verminkt personage. Erg origineel![/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/T.jpg” alt=”alt text for the image”]Alle Twilight films vond ik leuk, maar deel 1 blijft mijn favoriet. Wat ik vooral leuk en goed gedaan vond was de verandering van mens naar wolf en dan vooral de scene waarin Jake van de porch springt en mid sprong veranderd in een wolf. En ja, ik mag er nu een beetje anders over denken, toen vond ik het leuk een sparkelende vampier 😉 [/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/percy2.jpg” alt=”alt text for the image”]Ik genoot van de Percy Jackson serie en kon dan ook niet wachten op de verfilming, ik wilde al die mythologische wezens tot leven zien komen. En dat kwamen ze! Geweldig.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/tfios.jpg” alt=”alt text for the image”]Ik heb er verschrikkelijk veel moeite mee om boeken met dit onderwerp te lezen. Het is dan ook geen wonder dat ik hem niet gelezen heb. Wat wel een wonder is is dat ik de film heb gekeken want ja, daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde. Maar wat was hij goed, en emotioneel. Ik ben blij dat ik hem gezien heb![/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/THG.jpg” alt=”alt text for the image”]Een geweldig goede verfilming. Katniss is precies zoals ik me voorgesteld had. De rollen van Gabe en Peeta had ik liever omgedraaid gezien. Liam Hemsworth vind ik toch iets leuker om naar te kijken 😉 en had ik liever als Peeta gezien.[/hover-effect] [hover-effect image=”http://www.anovelplace.nl/wp-content/uploads/2015/10/Divergent.jpg” alt=”alt text for the image”]Ik ben nooit verder gekomen dan het eerste boek en daarom vind ik het wel fijn dat deze serie op het witte doek verschijnt. Ik zal nu toch te weten komen hoe het verder gaat met Four en Tris. Tussen het lezen van het boek en het kijken van de film zat voor mij een lange tijd, het lag dus niet zo vers meer in mijn geheugen, maar in mijn ogen was het een goede film.[/hover-effect]

Elke week host Emmy van Zon en Maan de Top Ten on Thursday (TTT).
De TTT is een rubriek waarin elke week een boeken gerelateerde lijst samengesteld word, elke keer met een ander thema.
Op de blog van Emmy kan je de data’s en de thema’s vinden.


Posted in TTT
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.