Sophie Jordan – Vanish

6 oktober 2011

Sophie Jordan – VanishVanish by Sophie Jordan
Serie: Firelight #2
Genre: Fantasy, Paranormal, Young Adult
Published: september 2011
Rating: 5 Stars

Om het leven te redden van de jongen waarvan ze houd deed Jacinda het ondenkbare: ze openbaarde het meest streng bewaarde geheim van haar soort. Nu moet ze terugkeren naar de bescherming van haar Pride, met de gedachte dat ze Will misschien nooit meer zal zien omdat zijn geheugen overschaduwd is en zijn herinneringen aan die noodlottige nacht en waarom ze moesten vluchten zijn verdwenen.
Terug bij de Pride wordt Jacinda begroet met vijandigheid en moeten ze werken om haar loyaliteit voor zowel hen en haar familie te bewijzen. Onder de weinigen die met haar praten zijn Cassian, de erfgenaam van de Pride die altijd gevoelens voor haar heeft gehad, en haar zus, Tamra, die voor altijd is veranderd door een speling van het lot. Jacinda weet dat ze Will moet vergeten en verder moet gaan; . . . . dat als hij zich zijn belofte om haar te vinden zou herinneren, hij zichzelf alleen maar in gevaar zou brengen. Maar ze klampt zich vast aan de hoop dat op een dag weer samen zullen zijn. samen weer. Als ze de kans krijgt om haar hart te volgen, zal ze alles riskeren voor de liefde?

Wow, vanaf het begin tot het einde is het alsof je in een achtbaan zit. Vanish gaat op exact hetzelfde punt verder waar Firelight is gestopt en het is direct weer verschrikkelijk spannend want de jacht is gelijk weer in volle gang. Alleen door een onverwachte gebeurtenis weten Jacinda, Tamra, hun moeder en Cassian aan de jagers te ontsnappen. Door deze onverwachte wending is Jacinda ervan overtuigd dat Will zijn geheugen gedeeltelijk gewist is en zich haar niet meer kan herinneren en ze hem nooit meer zal zien. Cassian maakt hiervan gebruik en probeert Jacinda voor zich te winnen en haar ervan te overtuigen dat ze bij hem, een Draki, hoort. Maar ondanks dat Jacinda gevoelens voor Cassian ontwikkelt kan ze Will niet vergeten. We krijgen dit keer veel meer te zien van Cassian dan in het 1e deel en ik vind hem erg leuk. Hij heeft veel meer een bad-boy uitstraling dan Will, die bij de Draki-jagers hoorde en ik heb een zwak voor bad-boys. De cover van het 1e deel vond ik ontzettend mooi en ik was een beetje geirriteerd dat ze Jacinda nu ineens blond haar hadden gegeven, maar al snel werd duidelijk waarom en nu vind ik hem zelfs net zo mooi als de 1e. Het einde was weer spannend en abrupt en zoals altijd vind ik het niet leuk dat ik weer moet wachten op het volgende deel. Hidden (Firelight #3) wordt ergens in 2012 verwacht.


Posted in Review
Tags: , , , , ,

2 responses to “Sophie Jordan – Vanish

 1. Anoniem

  Hoi! Ik wilde je even laten weten dat ik je blog echt geweldig vind en dat ik hem altijd met veel plezier lees. Ik heb al aardig wat boeken op jouw aanraden gekocht en ik ben nog niet teleurgesteld. Volgens mij hebben we echt dezelfde smaak 🙂 Ga zo door in elk geval! (en de Firelight serie is nu trouwens ook aan mijn verlanglijstje toegevoegd 😉 ) Groetjes, Rose

 2. Hoi Rose,
  Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten!
  Fijn dat mijn blog je een beetje kan helpen in je keuze van boeken. Er is ook zoveel keus, zonder al die review blogs zou ik zelf door de bomen het bos ook niet meer zien.
  Heel veel leesplezier!
  Groetjes Alma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.