Verhuizing

22 februari 2023

A Novel Place gaat verhuizen!
Na bijna 8 jaar met plezier te hebben geblogd op WordPress ga ik terug naar waar het 12 jaar geleden allemaal begon:

https://a-novelplace.blogspot.nl

8 jaar geleden besloot ik te verhuizen naar een betaalde WordPress blog omdat ik het gevoel had dat ik Blogger ontgroeid was.
En ik wilde het gemak van een special voor boek bloggers gemaakte plugin: de Ultimate Book Blogger Plugin.
Die laatste zal ik vast nog wel gaan missen want het is en blijft een geweldige plugin.

Ik speelde al langer met het idee om terug te gaan naar Blogger en de verhuizing is nu een feit. Het is iets waar ik lange tijd over na heb gedacht omdat bloggen op WordPress al die jaren wel goed beviel. Maar de kosten van mijn hosting pakket waren ineens zo enorm gestegen, daar kon ik niet meer mee leven. Vooral niet omdat het recenseren van boeken een op een laag pitje is komen te staan door weinig zin en inspiratie en daardoor de blog een beetje verwaarloosd wordt.

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt om alle recensies terug te zetten naar mijn oude blog (gelukkig had ik die niet verwijderd) want ik wilde wel heel graag mijn database van recensies houden. Dat overzetten moest bijna geheel handmatig want van WordPress terug gaan naar Blogger gaat niet zo eenvoudig. Dat overzetten was veel werk maar toch ook heel leuk want ik kwam boeken tegen die ik gelezen had maar waarvan ik het bestaan niet eens meer wist .  Wel heb ik een opgeschoonde versie overgezet; de weekly’s en monthly’s heb ik niet overgezet, net als de random berichtjes. Misschien zet ik er nog wat van over, ik heb ze nog wel, maar voor eerst vindt ik het goed zo.

Helaas ben ik nu wel de mooie alfabetische lijst met links naar de boeken kwijt, dat was 1 van de mooie dingen van de UBB plugin. De alfabetische lijst heb ik wel kunnen kopiëren maar zonder de links. Je kunt dus wel zien van welke boeken er een recensie op de blog staat maar die moet je handmadig opzoeken in de zoekfunctie van Blogger. Maar dat werkt ook prima!

Deze blog blijft nog online tot 22 april 2023 maar vanaf nu wordt hij niet meer ge-update want dat zorgt alleen maar voor dubbel werk. Ik heb nog een aantal recensies in de wacht staan en die komen vanaf nu dus op:

https://a-novelplace.blogspot.nl

Zodra mijn domeinnaam, anovelplace.nl, gekoppeld is zal ik dat op de blog vermelden.

Ik hoop je daar weer te zien!!


Posted in Blog, Life
Tags: