Welkom 2017, welkom januari!

2 januari 2017

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2017 wensen.
Dat het maar weer een heel vruchtbaar boeken jaar mag worden!

Einde blog pauze

Ik heb enorm genoten van mijn zelf-opgelegde blog pauze, ook al blog ik altijd met veel plezier.
Even niet ‘moeten’ ook al is het niet echt moeten voor mij.
Maar nu is het tijd om er weer tegenaan te gaan!

Druk

Of het daardoor komt of niet, ik weet het niet, maar in de afgelopen maand las ik veel, fotografeerde ik veel (de foto hierboven bv) en ja, ik begon zelfs weer te haken.
En dat terwijl december altijd een enorm drukke maand is.
Voor ons nog eens extra druk omdat er ook een aantal verjaardagen te vieren zijn.
Het is een gezellige tijd maar eerlijk is eerlijk, ik ben altijd blij als het weer januari is en alles weer zijn gewone gangetje gaat. Al die verplichtingen…..niet echt mijn ding. Maar ja, je kan er niet altijd onderuit Knipogende emoticon

Terugblik

Dit nieuwe jaar begin ik met een terugblik op de boeken die ik in 2016 gelezen heb.
De lijst valt tegen, 81 boeken maar en volgens GoodReads¬†heb ik mijn challenge (110 boeken) dan ook niet gehaald. Het beeld is echter een beetje vertekent omdat ik de ‘flutromannetjes’ niet meegerekend heb. Maar eerlijk gezegd boeien mij die cijfers niet zo, het is een mooie lijst (al zeg ik het zelf) en daar gaat het om:

In 2016 heb ik maar liefst 15 complete series gelezen en van 2 ervan heb ik het eerste boek voor de tweede keer gelezen om er even weer in te komen.
De serie The Fallen World heeft de meeste indruk op mijn gemaakt; een bijzondere, originele, intrigerende maar vooral heel gewelddadige en emotionele dystopian.

Daarnaast heb ik nog twee series afgerond waaraan ik al eerder begonnen was: Steel & Stone en The Watchers.

De weg kwijt

2016 is voor mij vooral het jaar van de M/M romans geweest.
Het waren mijn go-to boeken als ik even niet meer wist wat ik moest gaan lezen, en dat is dit jaar toch best wel vaak voorgekomen. Ik ben een beetje de weg kwijt geraakt in boekenland.
Ik zie door de bomen het bos niet meer en heb voor mijn gevoel alles gelezen wat er te lezen valt.
Dat is natuurlijk niet zo, dat bewees de serie The Fallen World heel duidelijk, maar het wordt steeds moeilijker om zulke juweeltjes te vinden. En ik leg de lat steeds hoger.
Wat ik vooral hoop voor 2017 is dat ik weer wat goede zombie boeken tegen ga komen. In 2016 heb ik maar weinig kunnen vinden wat me aansprak en dat vond ik erg jammer.

Mijn doel voor 2017

Gewoon door bloggen zoals ik dat altijd gedaan heb. In mijn eigen tempo en zoals ik het wil. Dat betekent voornamelijk recensies schrijven, dat is waar het op mijn blog om draait.
De tags Not My Cup of Tea en Sexy Sunday zullen af en toe eens langs komen en de weekly meme Waiting on Wednesday zal de komende tijd ook minder frequent gaan verschijnen. Doordat ik minder ben gaan lezen kijk ik ook minder reikhalzend uit naar nieuwe boeken; ik houd me daar minder mee bezig dan voorheen.
Maar ik hoop dat daar in 2017 verandering in gaat komen!


Posted in Blog, Bookish, Life
Tags:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.