Welkom op A Novel Place

5 mei 2015

Welkom op A Novel Place

Na heel veel gemopper, stress en heel veel uren hard werken is het eindelijk zover, de nieuwe blog staat online!

Lang heb ik gespeeld met het idee om over te stappen naar WordPress, maar de angst voor het onbekende hield me tegen.
Ik ken de ins en outs van Blogger op mijn duimpje en om weer helemaal opnieuw te beginnen met een voor mij totaal onbekend concept . . . . . heel eng, maar ik was er nu toch klaar voor.

De voornaamste reden waarom ik nu overgestapt ben is dat ik niet verder kom met Blogger; ik kon mijn blog redelijk naar mijn hand zetten maar ik wil meer, vaak dingen die niet mogelijk zijn in blogger. Eén van die dingen is het automatisch indexeren van de gerecenseerde boeken. Op heel veel boeken blogs las ik over de geweldige plugin Ultimate Book Blogger, maar die werkt dus alleen in Wordpress.

Het installeren van WP en overzetten van mijn Blogger blog was ontzettend spannend en ik heb het werk wat ik er van gehad heb een beetje onderschat (ik heb de hele blog 2x opnieuw moeten installeren omdat ik de boel in de soep had en heb alle reeds gepubliceerde recensies handmatig moeten indexeren voor de Ultimate Book Blogger plugin, ca. 650 stuks) maar als het goed is kan ik vanaf nu een stuk makkelijker bloggen.

Wat is er behalve het uiterlijk allemaal veranderd?

Nou ten eerste heb ik grote schoonmaak gehouden. Niet relevante en oude blogberichten zijn verwijderd waaronder een groot gedeelte van de Waiting on Wednesday berichten (dat scheelde een hoop indexeer werk 😉 )
Vanaf nu kunnen jullie de boeken en recensies zoeken op auteur, titel, serie en/of genre.
Naast het kopje Genre bij de info over het boek vind je nu alleen de hoofd genres zoals Young Adult, New Adult, Adult, Hedendaags, Fantasy, Paranormal, Dystopian etc. De sub genres; Vampiers, Weerwolven, Fae, Aliens etc. vind je onderaan de recensie bij de tags.
Het kopje Taal waarachter ik altijd aangaf of ik het boek in het Engels of Nederlands heb gelezen verschijnt alleen nog bij boeken die ik in het Nederlands lees aangezien ik eigenlijk altijd Engels lees.
En als laatste: de Gouden ster is verdwenen. De UBB plugin heeft geen hogere waardering dan 5 en daarom hebben alle series en boeken die hem hadden gekregen nu gewoon 5 sterren maar bij de recensies wordt het meestal wel genoemd.

Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe blog en ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.
Er zal hier en daar vast nog wel het één en ander veranderen want ik vind het ontzettend leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met WordPress.
Mocht je onverhoopt een foutje tegen komen dan hoor ik dat graag en ik hoor natuurlijk ook graag wat jullie van de nieuwe blog vinden!


Posted in General
Tags:

2 responses to “Welkom op A Novel Place

  1. Ziet er heel leuk uit 🙂

    Zelf ben ik ook een hele grote fan van de Ultimate Book Blogger Plugin. Scheelt zo veel werk! Voor mij ook de reden om van wordpress.com naar WordPress over te stappen 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.